Krolse kat geluid

Wordt u opgeschrikt door nachtelijk gekrijs. Dan kan dit best het krolse kat geluid zijn!

De krolse kattin

Een kat is niet elke dag krols. Dit gebeurt enkele keren per jaar wanneer haar hormonenhuishouding klaar is om te paren. Het krolse kat geluid maakt zij om beschikbare katers aan te trekken. het is als het ware een lokroep. Naast dit geroep zal zij ook urine gaan verspreiden.

krolse kat geluidDe kater zal dit krolse kat geluid op zijn beurt beantwoorden en aangeven dat ook hij er klaar voor is! Het krolse kat geluid kan overgaan in jammeren tot luid gehuil. Soms tot ergernis van de eigenaar of buurtbewoners.

Kattenliefhebster Kim VDS liet ons weten dat ze soms zelfs in huis rondliep met een noise cancelling koptelefoon om niet constant gestoord te moeten worden door de vreselijke geluiden van haar krolse kat. Waanzin!

Voorkomen?

Dat een poes vanaf haar zes maand krols kan worden is de normale gang van de natuur. De luidruchtigheid van de kat hangt af van de dame in kwestie.

Wanneer u toch niet van plan bent om te gaan kweken, kunt u best de poes steriliseren bij uw dierenarts. Deze beslissing is echter definitief en wordt bij straatkatten toegepast. Indien u later met de kat wilt kweken kunt u ze de pil geven. Dan zal het krolse kat geluid u enkele maanden tot jaren uitstel geven.