Krolse kat kalmeren

Wie de fiere eigenaar is van een vrouwelijke kitten (adopteren!!) zal na een goed half jaar wel ‘last’ krijgen van haar krolsheid. Gelukkig gaat deze periode wel over en komt ze slechts enkele keren per jaar voor. Maar ondertussen kan het diertje én de eigenaar best afzien. Hoe de krolse kat kalmeren?

KROLSE KAT KALMERENSignalen

Een krolse poes zal haar geur verspreiden om katers aan te trekken. Deze geur is indringend en u kan best met een desinfecterend middel de reeds gesproeide plekjes schoonmaken. Uiteraard loopt u geen dagen achter uw krolse kat kalmeren! Haar zacht miauwen kan overgaan tot een echt geschrei vergelijkbaar met dat van een baby.

Geen wonder dat u wil uw krolse kat kalmeren. Niet alleen voor u, maar ook uw lieftallige buren! De krolse kat wordt vaak onrustig en wil naar buiten op zoek naar katers.

Hulpmiddeltjes

In feite kunt u weinig doen om uw krolse kat kalmeren. De poezenpil vormt een hulpmiddel indien u tijdelijk geen netjes wil. Een definitieve oplossing is sterilisatie door de dierenarts.

Via de dierenwinkel of online kan u kalmerende druppeltjes kopen. Uw poes in die periode extra verwennen en aandacht geven is een zachte manier om krolse kat kalmeren – denk maar aan extra stimulatie, knuffelen of zelfs het toevoegen van een nieuwe krabpaal met wat meer “spanning” voor je poes!