hoofding 2

Symptomen krolse kat

Een kat is vroeg met de liefde. Bij sommige kattinnen begint de krolsheid al vanaf zes maanden. Wat zijn de symptomen krolse kat?

krolse katten

Waarneembare symptomen

Een geslachtsrijpe kat zal ongeveer twee keer per jaar een krolse periode kennen. Maar dit is afhankelijk per diertje. Dit kan een tiental dagen tot twee weken duren waarbij de kat vier tot vijf dagen vruchtbaar is. Het baasje zal de symptomen krolse kat wel vlug herkennen. Ze wordt vleierig, wil naar buiten en gaat krolse geluiden maken. Dit gaat van zacht miauwen tot schreeuwen.

De kattin gaat ook via het sproeien van urine haar geur verspreiden. Dit is haar manier om katers aan te trekken. Is de kater in de buurt dan zijn de verdere symptomen van de krolse kat dat ze elkaar uitvoerig besnuffelen en de kat die haar achterwerk uitnodigend aanbiedt.

Verwijderen

Wilt u de symptomen krolse kat vermijden, beslis dan of u met de kattin wil kweken. Helaas worden jaarlijks duizenden katjes ongevraagd geboren. Zoals er duizenden puppies in de asiels terechtkomen is dat ook zo met kittens! U kan de kat steriliseren. Dit doet de dierenarts voor u. Haar drang tot paren gaat over. Een tijdelijke oplossing is het toedienen van de pil. U dient dit stipt op te volgen. Ook hiermee gaan de symptomen krolse kat over.